Fimmtudagur 19.10.2017 - 09:28 - 36 ummæli

Viðreisn er eina von frjálslyndra afla

Ég man þegar ég var í fund hjá Sjálfstæðisflokknum í gamla Stapanum fyrir 12-14 árum og Geir H. Haarde hélt fyrst ræðu og fékk þann þokkalegt klapp, þótt ræðan væri ekkert sérstök og flutningurinn frekar dauflegur. Síðan steig varaformaðurinn Þorgerður Katrín Gunnarsdóttirí pontu og byrjaði og það var eins og rafmagnsstraumur færi í gegnum salinn og allir sperrtu eyrun við vegna frábærrar ræðu og stórkostlegs flutnings.
Viðreisn var heppin þegar Benedikt Jóhannesson tók við flokknum, stofnaði hann og leiddi í fyrstu kosningum til einhvers mesta kosningasigurs sem nokkur nýr stjórnmálaflokkur hefur unnið í þingkosningum. Það er hins vegar ljóst að Þorgerður Katrín er stjórnmálaforingji sem getur fyllt fótspor fyrsta leiðtoga okkar og fært okkur góðan sigur í næstu kosningum. Þjóðin þarf á frjálslyndu afli á miðjunni að halda og Viðreisn er þar eini raunhæfi valkosturinn.
Ágæta frjálslynda miðju- og hægra-fólk, ef þið getið hugsað ykkur að borga 55% af laununum ykkar í skatta og lífeyrissjóð skuluð þið endilega kjósa VG, Samfylkinguna eða Pírata. Að kjósa Sjálfstæðisflokkinn, sem kominn er í 19,9% fylgi og ekki nokkur stjórnmálaflokkur hefur áhuga á að vinna með, er eins og að kasta atkvæði sínu á glæ, því sá flokkur verður ekki í næstu ríkisstjórn. Eina leið frjálslyndra til að hafa áhrif á framtíðina er að kjósa Viðreisn eða X-C.

Flokkar: Óflokkað

«
»

Ummæli (36)

 • Orri Ólafur Magnússon

  Guðbjörn, hvernig kemst þú að þessari 55 % – skatta – niðurstöðu ?
  Hvers vegna ekki 66 % eða hærra ? Ég þekki þig sem skynsaman mann ; Hvað kemur til að þú kastar svona fullyrðingu fram, algjörlega órökstuddri ?

 • Guðbjörn Guðbjörnsson

  Núna greiðum við 46,24% af tekjum yfir 834.707 kr.

  Við þetta bætast 4% í lífeyrissjóð.

  Er skattar hækka um 2-3% fara skattar + lífeyrissjóður í efra þrepinu vel yfir 50%.

 • Ásmundur

  Guðbjörn, hvorki VG né Samfylking ætla að hækka skatta nema á hælstu tekjur. Katrín hefur talað um árstekjur umfram 25.000.000.

  Þvert á móti á að lækka skatta á þá tekjulægstu. Vaxtabætur og barnabætur eiga að hækka mikið. þannig að néttóskattar lækka ef við notumst við skilgreiningu Sjálfstæðisflokksins á nettóskatti.

  Reyndar finnst mér 25.000.000 of hátt viðmið. Ég gæti hugsað mér að bæta við þrem þrepum. 1.200.000, 1.800.000 og 2.400.000 á mánuði.. Prósenturnar væru þá 52%, 58% og 64%..

  Svo á að leggja aftur á auðlegðarskatt sem að mínu mati má einnig vera í þrem þrepum. Aðrir tekjustofnar verða td hækkað auðlindagjald, aukið skattaeftirlit og hærri fjármagnstekjuskattur á háar fjármagnstekjur.

  Viðreisn virðist ætla að halda í horfinu og svelta áfram innviðina með því að hækka ekki skatta. Viðreisn ber hag auðmanna sérstaklega fyrir brjósti enda stofnandinn og fráfarnadi formaður auðmaður

 • Með fullri virðingu, Guðbjörn: Hvað er svona „frjálslynt“ við að
  a) fara illa með sauðfjárbændur?
  b) segjast vilja dráp á ófæddum börnum til fullra fimm mánaða frá getnaði og að láta viðkomandi mæður einráðar um það?
  c) svipta Lýðveldið Ísland sjálfsákvörðunarrrétti í eigin málum og gefa frá okkur æðsta og ráðandi löggjafarvald til Brussel?

 • Með fullri virðingu fyrir þér þá er ekki bara mjög trúverðugt fólk í forystunni eða bak við tjöldin í Viðreisn. Hvert var aðal málið um daginn hjá fjármálaráðherra. Banna peningaseðla. Fyrir hvað er Þorgerður Katrín frægðust? Kúlulán! Afskrifað kúlulán sem almenningi bauðst ekki. En hey, það var ekki henni að þakka að maðurinn hennar vann í banka.

 • I just want to tell you that I am newbie to weblog and really liked your web page. More than likely I’m want to bookmark your website . You certainly come with good posts. Bless you for sharing your blog site.

 • I’m impressed, I must say. Genuinely rarely should i encounter a blog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you have hit the nail to the head. Your thought is outstanding; the pain is an issue that insufficient consumers are speaking intelligently about. I am delighted i found this during my find something regarding this.

 • Pretty element of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to claim that I get actually enjoyed account your weblog posts. Any way I’ll be subscribing on your augment and even I fulfillment you get right of entry to consistently quickly. musical artist nick vivid

 • MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks and Digital Signage, and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks and Digital Signage. MetroClick, 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 • Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 • Emeryeps is a SEO(Search Engine optimzation) and Internet Marketing company. They help businesses to get traffic from various search engine and online community. They have seo experts and consultants with many years of SEO Experiences. No matter where your business is located, EmeryEPS.com can help your business to secure your highly convertible leads online.

 • I really like your writing style, fantastic info, thanks for posting :D. „God save me from my friends. I can protect myself from my enemies.“ by Claude Louis Hector de Villars.

 • Emeryeps is a SEO(Search Engine optimzation) and Internet Marketing company. They help businesses to get traffic from various search engine and online community. They have seo experts and consultants with many years of SEO Experiences. No matter where your business is located, EmeryEPS.com can help your business to secure your highly convertible leads online.

 • Hi, i think that i saw you visited my weblog so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my website!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 • Excellent web site. Plenty of helpful information here. I am sending it to a few pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you in your effort!

 • It is in point of fact a great and useful piece of info. I am satisfied that you just shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 • Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

 • Heya i am for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

 • MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks and Digital Signage, and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks and Digital Signage. MetroClick, 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

 • It is actually a nice and helpful piece of info. I’m happy that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thank you for sharing.

 • Great write-up, I am normal visitor of one¡¦s blog, maintain up the excellent operate, and It’s going to be a regular visitor for a lengthy time.

 • Super-Duper blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also

 • I intended to draft you one little observation in order to give many thanks as before for your magnificent secrets you have featured here. It has been certainly strangely generous with you to deliver easily all many people could have offered for an e book in order to make some bucks for themselves, especially seeing that you could have done it in the event you desired. The good ideas also worked as a great way to realize that someone else have the identical passion just like my personal own to know the truth significantly more with respect to this issue. I think there are many more pleasurable occasions up front for people who check out your website.

 • You are a very clever person!

 • Great beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a blog web site? The account helped me a acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear concept

 • magnificent issues altogether, you simply won a brand new reader. What could you suggest about your post that you made a few days ago? Any certain?

 • I really hope to inform you you that I am new to blog posting and totally cherished your article. Quite possibly I am most likely to save your blog post . You absolutely have magnificent article blog posts. Truly Appreciate it for giving out with us your current internet site document

 • Hi there, just became familiar with your weblog through Bing and yahoo, and found that it is seriously informative. I will be grateful for in the event you continue on this idea.

 • I dugg some of you post as I cerebrated they were invaluable very beneficial

 • MichaelJemery.com is a site with many hypnosis downloads. Whether you are looking for free hypnosis downloads, self hypnosis download for mp3, video and any audio files, Michael Jemery has the downloads for you. You can download hypnosis from apps, audio, mp3 and even youtube !

 • You have remarked very interesting details ! ps decent web site . „The length of a film should be directly related to the endurance of the human bladder.“ by Alfred Hitchcock.

 • IMSCSEO is a Singapore SEO Vendor set up by Mike Koosher. The aim of IMSCSEO.com is to present SEO services and help Singapore small businesses with their Search Engine Optimization to assist them climb the ranking of Google. Try us @ imscsseo.com

 • I want to point out my appreciation for your kind-heartedness giving support to men and women who must have guidance on in this issue. Your very own dedication to getting the solution throughout became especially advantageous and have always empowered somebody like me to achieve their targets. Your amazing valuable hints and tips signifies this much a person like me and still more to my colleagues. Many thanks; from all of us.

 • Super-Duper blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also

 • Thanks for any other informative website. Where else may I get that type of information written in such a perfect means? I have a undertaking that I’m simply now running on, and I’ve been on the look out for such info.

 • Thanks for sharing superb informations. Your web site is so cool. I’m impressed by the details that you¡¦ve on this website. It reveals how nicely you understand this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found simply the information I already searched everywhere and simply could not come across. What an ideal web-site.

Rita ummæli

Kæfuvörn:   Hver er summan af sjö og fjórum? Svar:

Eyjan Media ehf. - Kringlunni 4-12, Reykjavík - eyjan(hjá)eyjan.is